Temat: AKCJE CHARYTATYWNE

Dziesiątki tysięcy zabitych w Haiti...MASAKRA

http://www.tvn24.pl/2299688,0,0,1,1,hai … wideo.html

http://www.tvn24.pl/2300067,0,0,1,1,wie … wideo.html

Według informacji przekazanych przez haitański Czerwony Krzyż w trzęsieniu ziemi o sile ok. 7 w skali Richtera mogło zginąć między 45 tys. a 50 tys. ludzi.

Około 3 milionów ludzi mogło ucierpieć w inny sposób: odniosło obrażenia lub zostało bez dachu nad głową.
Miliony dla Haiti. Ciągle mało - Świat - Informacje - portal TVN24.pl - 14.01.2010

POMAGA CAŁY ŚWIAT

POMÓC MOŻNA
Wpłaty można dokonywać na konto: ul. Skwer Kard. Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa Bank PKO BP S.A. 70 1020 1013 0000 0102 0002 6526, Bank Millenium S.A. 77 1160 2202 0000 0000 3436 4384 - z dopiskiem: Haiti.

Darowizny w walutach obcych można przekazywać na następujące konta: Bank Millenium S.A. Al. Jerozolimskie 133, 02-304 Warszawa, S.W.I.F.T. BIGBPLPWXXX. Wpłaty w euro (EUR): PL 23 1160 2202 0000 0000 3436 4677; wpłaty w dolarach amerykańskich (USD): PL 57 1160 2202 0000 0000 6663 1212; wpłaty w funtach brytyjskich (GBP): PL 36 1160 2202 0000 0000 7232 7236 - z dopiskiem: Haiti.

Można też wysłać SMS o treści "Pomagam" na numer 72052 koszt 2,44 zł z VAT.     

LUB PRZEZ STRONĘ

Podarnik - Pomagamy dzieciakom i rodzinom

Ostatnio edytowany przez Pitshot (2010-01-14 23:40:45)

2

Odp: AKCJE CHARYTATYWNE

Pomóżmy MIPI-emu!

Artykuł z pokertexas.pl

Z pewnością spora część polskiego środowiska pokerowego zna MIPI-ego, mieli okazję grać z nim przy stole podczas Polish Poker Tour czy podczas USOP-ów i gier w warszawskich kasynach. Ci, którzy go nie poznali mogli rok temu czytać jego blogi . W związku z tym zamieszczamy apel i gorącą prośbę o pomoc dla MIPI-ego, który jest ciężko chory. 

MIPI zachorował rok temu, chociaż później jeszcze kilka razy pojawił się na turniejach w warszawskim Hyattcie i można było mieć nadzieję, że jego leczenie zmierza w dobrym kierunku tak się nie stało. W związku z tym, że sytuacja zdrowotna MIPI-ego jest bardzo zła przysłał on maila, który w całości publikujemy poniżej:
"Pawle,

zwracam się do Ciebie z wielką, ale to wielką prośbą.

Jak dobrze wiesz rok temu wykryto u mnie nowotwór. Tydzień temu usłyszałem od lekarza, że medycyna w Polsce położyła na mnie kreskę, że pozostało mi x tygodni/miesięcy życia. Zastosowano na mnie wszystkie dostępne w Polsce (dopuszczone przez NFZ) chemie i niestety żadna nie przyniosła rezultatu i wyniki badań są coraz gorsze. Nie wiedzą nawet co dalej robić i na razie czekam na decyzje lekarzy wojewódzkich o trybie leczenia niestandardowego - jedynie tyle są mi w stanie zaproponować (choć wiem, że praktycznie to jak nie robienie nic).
Jako mąż i ojciec (córka idzie w przyszłym roku do komunii, syn skończył właśnie 1,1 roku) nie mam zamiaru się poddać i czekać z założonymi rękami. Dzięki pomocy rodziny udało mi się rozpocząć próbę podjęcia drogi leczenia za granicą - najpewniejsze to klinika w Szwajcarii i Holandii. Niestety wszystko zaczyna obijać się o finanse. Dotychczasowe leczenie (wszystkie leki osłonowe, dodatki związane z chemią) już znacząco odbiło mi się na kieszeni, tym bardziej, że nasz szacowny ZUS w swoim czasie zabronił mi pracować i skierował na rentę.
W związku z powyższym chciałem się zwrócić z apelem przez Waszą stronę do środowiska pokerowego w Polsce o przysłowiowy 1$. Sam nie jestem zwolennikiem "proszenia się", ale długo rozmawiałem o tym i z Sejem, jak i z Doti, którzy przekonali mnie do napisania takiej prośby do Ciebie. Ci co zechcą być może uratować mi życie to mnie wspomogą i może dane mi będzie zagrać jeszcze z nimi przy stole pokerowym i w podziękowaniu uścisnąć im dłoń.

Jaka będzie treść apelu/komunikatu (o ile oczywiście wyrazicie na to zgodę) możecie ustalić sami. Moją historię znasz. Miałem nowotwór złośliwy jelita grubego, który wycięli mi operacyjnie. Niestety przerzuty mam na wątrobie i płucach. O ile w grę wchodzi jeszcze (być może jak to stwierdził ostatnio mój lekarz) przeszczep wątroby, o tyle nic nie możemy zrobić operacyjnie z płucami, gdyż zakażone są oba.

Michał "MIPI" Piesiewicz"

Przyłączamy się do apelu Michała i prosimy Was o symboliczne wpłaty, które wierzymy, że pomogą wrócić MIPI-emu do zdrowia.

Preferowany przez MIPI-ego sposób wpłat to:

* konto na PokerStars - DURSCHO
    * konto mBank  - 47 1140 2004 0000 3902 1684 2188

Oba te konta są puste i MIPI zadeklarował, że regularnie będzie podawał stan konta oraz perspektywy wykorzystania pieniędzy.

Pomóżmy Michałowi!

LINK DO ARTYKUŁU:
http://www.pokertexas.pl/poker-news/mip … =1#c051686

3

Turniej charytatywny dla MIPI-ego rozegrany zostanie o godzinie 20:00 w najbliższą niedzielę, 22.08, na ParadisePoker. Turniej odnajdziecie w zakładce "Prywatne", a jego nazwa to "Gramy dla MIPI-ego".

Formuła turnieju to €5 rebuy (bez żadnej opłaty na poczet rake`u). Turniej będzie miał strukturę turbo, tak aby móc się wykazać jak największą ilością rebuyów. ParadisePoker dorzuci od siebie do puli €250, które wraz z funduszami uzbieranymi z wpisowego trafią na konto MIPI-ego.

Dla zwycięzcy tego turnieju przewidziany jest zestaw gadżetów ParadisePoker: walizka żetonów + 2 talie kart + T-shirt.

4

Gramy dla Mipiego

W czwartek 2 września w Dworku w Kaputach pod Warszawą odbędzie się specjalny turniej charytatywny, z którego dochód przekazany zostanie Mipiemu.

całe info znajdziecie pod:
http://www.pokertexas.pl/poker-news/gra … =1#c052017

5

Pomóżmy MIPIemu!

W nadchodzącą niedziele, 12 września o godz. 20:00 CET w oprogramowaniu
PokerStars.pl rozegrany zostanie specjalny freeroll charytatywny z dodana
pula $500. Uczestnicy turnieju podziela miedzy siebie gotówkę dodana do puli
turnieju, a PokerStars ze swojej strony przekaże ciężko choremu graczowi z
Warszawy 'MIPIemu' (nickname na PokerStars Durscho), $1 za każdego
uczestnika, który weźmie udział w tym turnieju. Powiadomcie swoich
znajomych, bliskich, kogo się da, im więcej graczy w turnieju tym większą
pula dla MIPIego.

Rejestracja do turnieju jest już otwarta. Turniej nosi nazwę 'Turniej
MIPIego' i można go znaleźć pod zakładką Turnieje/Prywatne
ID turnieju: 308359780

6

Turniej charytatywny dla MIPI-ego na ChiliPoker

Turniej charytatywny dla MIPI-ego na ChiliPoker | ChiliPoker news | PokerTexas.pl